Кокомпоти – късометражен

Коко е млад предприемач и бизнеса му с компоти върви много добре, до появата на мутра, която разваля целия пейзаж.

Обикновена доставка на компоти се превръща в необикновено приключение за доставчика. Просто един странен ден или причината се крие в партидата компоти?

Кокомпоти е приятно странна комбинация от неща, които на пръв поглед може да ви се сторят като компот с грозде, или като миш-маш, или нещо в тази група, но на втори поглед провокира танц от нееднозначни мисли в съзнанието ви. Това е от онези филми, които може и да не ви допаднат веднага, но като мине малко време – оценявате и разбирате, че си е заслужавало усилието.

За един високообразован човек с градско самочувствие, такова начало е меко казано в контраст с по-нататъшната естетика на филма. Изборът на Кристиан Негалов за главната роля пасва забележително добре на търсения ефект – добро, възпитано момче с мечти, което се оказва в челен сблъсък с тоталната си противоположност. Батката. Томи Михайлов може да не е популярен, може и въобще да не е актьор, но е блестящ батка в „Кокомпоти“.

Това, което „Кокомпоти“ в крайна сметка е, е една комедия, с качествено напрежение, с деликатна щипка въображение, достатъчна да го постави точно в средата на границата между реализма и фентъзито.

Сценарий: Вишлав Дънов
Режисьор: Теодор Доков
Оператор: Борис Калайджиев
Музика: Давид Кокончев
С участието на: Кристиян Негалов, Вилиян Гешев,
Томи Михайлов

Leave your message